Адвокат у кримінальних справах

Кримінальне провадження – це врегульована нормами кримінально-процесуального права діяльність органів досудового розслідування, слідчого, прокурора, судді та суду з розкриття кримінальних правопорушень, викриття та покарання винних, недопущення покарання невинних. Кримінальне провадження включає в себе систему правовідносин, що виникають з перебігу цієї діяльності органів один з одним, а також громадянами, юридичними особами, громадськими об’єднаннями та трудовими колективами, які залучаються до сфери кримінально-процесуальної діяльності. 
Одним із учасників кримінального провадження є адвокат, який надає правову допомогу будь-якому учаснику кримінального процесу, будь-то підозрюваний (обвинувачений, засуджений) свідок чи потерпілий. Участь адвоката у таких справах дозволить максимально ефективно захистити Ваші інтереси та інтереси Ваших близьких.
Усім відомо, що жодна, навіть сама чесна людина може опинитися на лаві засуджених. При цьому, інколи зовсім необов’язково вчиняти злочин, щоб отримати статус підозрюваного чи обвинуваченого. Опинившись в такій складній ситуації не витрачайте час на пошук інформації в Інтернеті та не гайте часу на вивчення кримінального кодексу. Наша порада – зверніться до «Матішинець & Партнери», адвокати якого спеціалізується на захисті прав у кримінальних справах і Ви отримаєте надійний захист навіть у найскладніших ситуаціях. Не розраховуйте на удачу – довіряйте досвіду, знанням та високій кваліфікації адвоката.
Наш підхід до клієнта носить індивідуальний характер. Ми проводимо ретельний аналіз кожної справи і розробляємо індивідуальну стратегію захисту у кожному випадку. Оцінюючи ситуацію, спираємося лише на власний досвід, законні підстави, наявні докази та удосконалені нами способи захисту. Це дозволяє нам отримувати позитивні результати навіть у найгірших ситуаціях. 

ПОСЛУГИ МАТІШИНЕЦЬ & ПАРТНЕРИ

Надаємо послуги у Сумах, Києві та будь-яких інших регіонах України. Ваші юридичні труднощі вирішуватиме фахівець, який вже пройшов не один складний кримінальний процес. Покладіться на професіонала і він здійснить надійний захист Ваших правових інтересів.

У кримінальному провадженні ми надаємо правову допомогу фізичним та юридичним особам  
  • заявнику чи потерпілому
  • цивільному позивачу чи відповідачу
  • власнику заарештованого чи тимчасово вилученого майна
  • підозрюваному, обвинуваченому
  • юридичним особам

Захист інтересів потерпілої  сторони адвокат здіснюється шляхом:
– ознайомлення з матеріалами кримінального провадження та їх аналізу;
– заявлення клопотань та ініціювання участі у слідчих діях (допитах, затриманні, обшуках, проведенні експертиз тощо);
– ініціювання обрання та недопущення зміни або скасування запобіжних заходів;
– професійного аналізу та дослідження доказів у справі  (показів свідків, підозрюваного, письмових та речових доказів, висновків експертів);
– визначення стратегії і тактики обвинувачення у кримінальному провадженні;
– визначення та обґрунтування недопустимості доказів сторони захисту;
– ініціювання подачі нових доказів у справі;
укладання угоди про примирення;
– заявлення відводів та оскарження дій чи бездіяльності слідчого та прокурора;
– підготовки цивільного позову для відшкодування завданих збитків;
– виступу у судових дебатах;
– обґрунтування неможливості закриття кримінального провадження та звільнення обвинуваченого від кримінальної відповідальності;
– обґрунтування неможливості прийняття судом виправдувального вироку;
– оскарження неправосудного вироку до апеляційного чи касаційного суду;
– інших процесуальних дії, які надані законом представнику потерпілого (цивільного позивача).

МИ ПРАКТИКУЄМО ЮРИДИЧНИЙ ЗАХИСТ ПРАВ

«Матішинець & Партнери» здійснює правову допомогу на будь-якій стадії кримінального процесу. Проте, більш позитивний результат може бути отриманий лише до першого Вашого виклику до правоохоронного органу. У разі підписання договору, адвокат почне займатися Вашою проблемою вже через 1-2 дні, а у термінових випадках через кілька годин. За бажанням клієнта наш адвокат може стати надійним захисником на досудовому розслідування та в усіх судових інстанціях.   

Особливості юридичного захисту адвоката з кримінального права
  • підозрюваного
  • обвинуваченого
  • засудженого
  • виправданого
  • особи, стосовно якої передбачається застосування примусових заходів медичного чи виховного характеру або вирішувалося питання про їх застосування
  • особи, стосовно якої передбачається розгляд питання про видачу іноземній державі (екстрадицію)

На відміну від адвокатів, які займаються цивільними, сімейними, господарськими або адміністративними справами, у представника даного напрямку правового захисту є широкі повноваження, а також відповідні обов’язки. Адвокат у кримінальних справах:

  • має право брати участь у проведенні допиту та інших процесуальних діях, що проводяться за участю підозрюваного, обвинуваченого, до першого допиту підозрюваного мати з ним конфіденційне побачення без дозволу слідчого, прокурора, суду, а після першого допиту – такі ж побачення без обмеження кількості та тривалості;
  • може безперешкодно приймати участь і супроводжувати клієнта практично на всіх слідчих діях, що допомагає уникнути порушення прав і свобод, нейтралізує можливість маніпуляцій правоохоронцями з підозрюваним;
  • має право приступити до своїх обов’язків на будь-якому етапі кримінального провадження, однак звертатися до адвоката бажано відразу, після виникнення ситуації, яка призводить до порушення кримінальної справи чи затримання; 
  • одним із принципів адвоката є політика конфіденційності, тому працюючи з ним ви можете бути впевнені, що подробиці вашої справи не стануть відомими громадськості та правоохоронним органам.

Вам слід також мати на увазі, що гарний адвокат з великим досвідом роботи завжди може знайти оптимальний правовий спосіб вирішення проблем будь-якої складності і навіть за невелику ціну своїх послуг.

Повноваження захисника у кримінальному провадженні

Захисником у кримінальному провадженні може бути лише адвокат, відомості про якого внесено до Єдиного реєстру адвокатів України або стосовно якого у Єдиному реєстрі адвокатів України не містяться відомості про зупинення або припинення права на зайняття адвокатською діяльністю. Повноваження адвоката у проводженні розпочинаються з моменту укладання договору з його підзахисним. Серед повноважень представника захисту в кримінальній справі можна виділити:

  • кримінальний адвокат повинен і має право вивчати матеріали, які є обґрунтуванням затримання або висунення підозри, а також усіма документами у кримінальному провадженні клієнта;
  • перебувати на допитах;
  • супроводжувати клієнта під час слідчих заходів;
  • брати активну участь в судових засіданнях, ставити питання усім фігурантам справи;
  • збирати докази, які можуть допомогти підозрюваному у вирішенні його проблеми;
  • використовувати науково-технічні засоби у побудові лінії захисту з дозволу клієнта.

Адвокат також може виконувати інші дії, які передбачені законодавством і можуть допомогти у вирішенні ситуації в інтересах підозрюваного у кримінальному правопорушенні. Присутність адвоката у кримінальних справах є обов’язковою, якщо кримінальне правопорушення визнано особливо тяжким, вчинене неповнолітньою, або неосудною особою.

Інстанція     

Правовий захист Ваших інтересів

Перша інстанція

Юридичне представництво, захист і супроводження клієнта.

Апеляційна інстанція

Складання та подання скарги до апеляційних органів, відстеження, підтримка під час розгляду обставин в інстанції. Складання та подання заперечення на апеляційну скаргу.

Верховний (касаційний) Суд

Складання і подача, підтримка касаційної скарги на судове рішення.

Європейський суд з прав людини

Складання, подача та супровід заяви в суді, надання доказів та інше.

Пам'ятайте що:
  • підозрюваний має право залучити адвоката до процесу ще до першого допиту;
  • адвоката можуть залучити в тому числі родичі підозрюваного, інші особи;
  • адвокатські документи не можуть бути вилучені, сам адвокат не може бути допитаний у справі клієнта;
  • спілкування з адвокатом не обмежується за часом, захищати інтереси підзахисного має право до 5 фахівців.

Ціни на послуги адвоката у кримінальному провадженні залежать від його складності та перебігу обставин. Як правило, вартість послуг правозахисника сповна компенсується збільшенням шансів на позитивний результат справи. Це особливо важливо, коли особиста свобода людини знаходиться під ризиком. Найбільш важливий ресурс під час розгляду кримінального провадження це час.

Чекаємо Ваших дзвінків і листів! З повагою до Вас “Матішинець & Партнери”.

НАШІ СПРАВИ
Суд виправдав депутата у незаконному втручанні в роботу програмно-апаратного комплексу електронної системи голосування

8 Вересня, 2023/Виправдувальні вироки

Всім  відомо,  що за успіхом у виграші будь-якої справи прихована кропітка робота захисника, його наполегливість, майстерність і професійний досвід. Саме…

Ви не можете скопіювати контент