Адвокат у справах про адмінправопорушення за ст. 130 КУПАП

Адміністративна відповідальність учасника дорожнього руху зумовлена порушенням Правил дорожнього руху, які не становлять значної небезпеки і не призводять до тяжких наслідків. Про це йде мова в статтях 121-133 Кодексу України про адміністративні правопорушення. В інших випадках порушення Правил дорожнього руху тягне за собою кримінальну відповідальність.

Але що робити, якщо співробітники поліції безпідставно зупинили Вас і звинувачують у правопорушенні, яке Ви не здійснювали?

Не втрачайте часу, зверніться до  до професійного адвоката Матішинець & Партнери, який проконсультує вас і допоможе у вирішенні вашого питання.

  • Складено протокол за керування у нетверезому стані за ст. 130 КУпАП?

  • Складено протокол за відмову від проходження огляду за ст. 130 КУпАП?

  • Шукаєте адвоката для захисту в суді у справі за ст. 130 КУпАП?

Практикуємо у даній категорії справ. Юридична допомога у справах за ст. 130 КУпАП
Послуги адвоката

Послуги адвоката у справа про адмінправопорушення, передбачені ст. 130 КУпАП включають у себе:

  • аналіз протоколу, відеозаписів з відеореєстраторів поліцейських та інших матеріалів справи;
  • розробка тактики захисту;
  • складання заперечень на протокол про адміністративне правопорушення;
  • складання скарг, клопотань про виклик свідків, тощо;
  • участь в судових засіданнях;
  • допит у судових засіданнях працівників поліції та свідків.
  • оскарження рішень місцевого суду в апеляційній інстанції
НАШІ УСПІХІ У СПРАВАХ ЗА СТ.130 КУПАП
0 %
Закрито справ за недоведеністю вини правопорушника
0 %
Закрито справ за збігом строку притягнення до адмінвідповідальності
0 %
Виграно справ в суді апеляційній інстанції

Всі ми добре знаємо, що сідати за кермо автомобіля у нетверезому стані – це небезпечно, нерозумно і злочинно! Проте, як свідчить практика, ситуації пов’язані зі складанням протоколів про адміністративне правопорушення за ознаками ст. 130 КУпАП іноді мають місце не тільки відносно водіїв, які сідають за кермо на підпитку, а й відносно тих, хто керував транспортним засобів у тверезому стані. Це як правило, є наслідком зацікавленості та упередженості поліцейських у складанні протоколів, або відмова водія від проходження огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння в силу тих, чи інших причин.

Відповідальність за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП.

В залежності від повторності вчинення правопорушення, ст. 130 КУпАП передбачає досить сурову відповідальність у вигляді штрафу від 17000 грн. до 54000 грн., з одночасним позбавленням права на керування транспортним засобом строком від 1 до 10 років, а також конфіскацію транспортного засобу, та навіть адміністративний арешт на строк п’ятнадцять діб.

У яких випадках настає відповідальність по ст. 130 КУпАП?

Відповідальність за ст. 130 КУпАП настає виключно у таких випадках: 1) керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння; 2) керування транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння; 3) керування транспортним засобом під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу; 4) передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває у стані сп’яніння; 5) вживання водієм алкоголю, наркотичних засобів, або лікарських препаратів після дорожньо-транспортної пригоди за його участю; 6) вживання водієм алкоголю, наркотичних засобів, або лікарських препаратів після зупинки поліцейським; 7) відмова від проходження огляду на місці зупинки транспортного засобу та в закладі охорони здоров’я. Найбільш поширеними порушеннями звісно є керування транспортним засобом в стані алкогольного, наркотичного сп’яніння та відмова від проходження огляду на стан сп’яніння.

Є досить багато підстав щоб виграти справу, як в суді першої інстанції, так і оскаржити винесене ним рішення. Проте, не слід забувати, що керування транспортним засобом в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, є досить резонансним правопорушенням, а тому майже у 90% випадків суди перших інстанцій приймають обвинувальні рішення відносно водіїв і накладають на них штрафні санкції. Такі рішення судів, є як правило наслідками байдужості водіїв щодо захисту своїх прав, неявки в судове засідання, на бажання витрачати час та не надавати своїх заперечень з приводу притягнення до адміністративної відповідальності, тощо.

Процедура притягнення полыцейськими до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП, окрім кодекса про адміністративні правопорушення регламентована, досить великою кількістю інших нормативних актів (інструкціями, постановами Кабінету Міністрів України та т.і). У зв’язку з цим, звичайній особі, яка не розуміється в юриспруденції, буде дуже важко захистити свої права, навіть тоді, коли її незаконно притягнули до адміністративної відповідальності.

Наші адвокати Матішинець & Партнери практикують на захисті прав водіїв, які притягуються до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП, у них є певний досвід, вони обізнані у сучасній судовій практиці і можуть надати вам якісну та професійну допомогу. 

Виграти справу в суді за ст. 130 КУпАП дуже складно, але не варто здаватися, оскільки більшість протоколів про такі адміністративні правопорушення складається з грубими порушеннями процедури притягнення до відповідальності, що є однією з підстав звільнення від відповідальності.  Ось деякі приклади з нашої практики:

  • проведення огляду на стан алкогольного сп’яніння із застосуванням спеціального технічного засобу, недозволеного МОЗ та Держспоживстандартом, без відповідного сертифіката, або термін повірки якого закінчився;
  • грубе істотне порушення прав особи, під час проведення огляду на стан сп’яніння, застосування фізичної сили, тощо;
  • порушення строків направлення та проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння в медичному закладі;
  • не повідомлення особи щодо місця та часу розгляду справи в суді першої інстанції;
  • складання протоколу та інших документів з істотним порушенням встановлених правил, тощо.

Ці та інші нюанси обов’язково враховуються  нашими адвокатами. Звернувшись до нас  ви отримаєте консультацію та реальну практичну допомогу юриста. Якщо ж ви вирішили захищати себе самі, то ключовими моментами є те, що потрібно розуміти:
– чи з дотриманням встановленого законом порядку проводиться огляд на стан алкогольного чи іншого сп’яніння;
– чи з дотриманням відповідних норм закону поліцейськими складено акт огляду на стан алкогольного сп’яніння та інші документи;
– чи з дотриманням законодавства складено сам протокол про адміністративне правопорушення;
– чи є прилад яким проводилось тестування на стан алкогольного сп’яніння належним чином сертифікованим та повіреним;
– роз’яснені вам права, які ви маєте під час проведення перевірки поліцейськими та т.і.

Але, саме головне – під час ознайомлення з матеріалами відеофіксації, необхідно надати правову оцінку поведінці особи яка притягається до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП і діям патрульних поліцейських, оскільки таку ж оцінку здійснює і суддя, який розглядає справу.

Важливо! Рішення суду першої інстанції може бути оскаржене в апеляційному суді протягом 10 днів, після його проголошення. Тому, незалежно від того, на якій стадії розгляду знаходиться ваша справа, зверніться до адвоката Матішинець & Партнери, який професійно з урахуванням наявної судової практики побудує лінію захисту і допоможе добитися справедливості.

Ми знаємо як правильно оскаржити неправомірні дії працівників поліції, скасувати штрафи, повернути водійські права та стягнути шкоду при ДТП. Не гайте часу, зателефонуйте до нас, отримайте попередню юридичну консультацію.

Чи потрібен адвокат у справах за ст. 130 КУпАП.

Захистити свої права самостійно досить важко, а інколи практично неможливо. Особа, яка намагається захистити себе від відповідальності за вчинене правопорушення, передбачене  ст. 130 КУпАП самостійно, як правило робить безліч неправильних дій, або ж не вчиняє тих процесуальних дій, які необхідно вчинити. Захищати інтереси водія, який притягається до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП має право тільки адвокат. Саме тому, для прийняття правильних рішень, рекомендуємо відразу заручитися допомогою адвоката. Адвокат дасть рекомендації щодо поведінки водія, виробить позицію захисту, здійснить професійний захист водія у суді.

НАШІ СПРАВИ
Нетверезого водія виправдано у зв’язку з грубим порушенням процедури огляду на стан сп’яніння.

22 Вересня, 2023/Виправдувальні вироки

У травні 2022 року поліцейські склали відносно клієнта протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, за…

Ви не можете скопіювати контент